dilluns, 17 de desembre de 2018
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

XXI Workshop de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa. Recuperació, Rehabilitació i Continuïtat Assistencial

XXI Workshop de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa. Recuperació, Rehabilitació i Continuïtat Assistencial

 

Terrassa, 3 de novembre de 2017.  L’Auditori Municipal de Terrassa va acollir el XXI Workshop de Salut Mental organitzat per l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), enguany sota el títol “Recuperació, rehabilitació i continuïtat assistencial”.

Els objectius foren debatre sobre el concepte de recuperació des dels diferents actors implicats; reflexionar sobre punts de vista, eines i limitacions de la intervenció per obtenir una recuperació de les persones que pateixen un trastorn mental greu; conèixer les estratègies d’intervenció en rehabilitació; i conèixer experiències concretes en diferents punts de Catalunya.

La inauguració ha anat a càrrec d’Alfredo Garcia, director-gerent del CST que va destacar la necessitat d’eliminar l’estigma que acompanya la salut mental. Seguidament, Paulina Viñas, responsable de Salut Mental del CatSalut, va explicar que actualment s’està treballant per fer una planificació dels recursos en base a les necessitats de cada territori integrant a les entitats en els consells assessors.  I Vicenç Vallès, director de l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental  del CST que va parlar de la importància de treballar amb l’entorn per garantir la continuïtat assistencial dels malalts de salut mental. Va destacar que és la primera vegada que el Workshop “surt” de l’hospital i es fa en un dispositiu de la ciutat, acostant-lo a la ciutadania.

A continuació, es van dur a terme dues taules rodones -“Eines i límits de la intervenció terapèutica en persones amb trastorn mental greu” moderada per Gemma Garrido, psicòloga i Coordinadora del Servei de Rehabilitació Comunitària de Terrassa del CST i “Eines per a la inclusió social en persones amb trastorn mental greu” moderada per Elena Martínez, treballadora social del Servei de Rehabilitació Comunitària del CST

La conferència de cloenda titulada “Carrils, rutes, itineraris”, la va impartir Francisco Villegas, cap d’Àrea de Rehabilitació Psicosocial del Grup CHM Salut Mental de Barcelona.

Enguany el Workshop, va aplegar al voltant de 200 persones a l’Auditori Municipal. Finalment es va tancar aquesta edició amb l’actuació de la Coral Renaixença, dirigida per  Jon Robles i creada fa 5 anys amb la visió d'oferir els beneficis clínics de la música a les persones amb trastorn mental greu. La coral està integrada per persones que pateixen trastorn mental i per treballadors del CST.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea