dissabte, 22 de setembre de 2018
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

VI Jornada d'Oncologia al CST

VI Jornada d'Oncologia al CST

 

Terrassa, 29 de setembre de 2017. El Servei d'Oncologia Mèdica del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i la Unitat de Medicina de l'Esport del CAR de Sant Cugat van organitzar per sisena vegada la Jornada d’Oncologia, enguany sota el lema: Activitat física, dieta i càncer a l’Hospital de Terrassa.

L’objectiu principal fou donar a conèixer la situació actual d’evidència científica en el camp de l’activitat física en els pacients diagnosticats amb càncer.

La jornada, que va comptar amb l’assistència de més de 100 professionals, va aplegar ponents de diferents disciplines com el Dr. Antonio Agudo, de l’Institut Català d’Oncologia, que ha presentat  l’Estudi Predicop: prevenció de les recaigudes en pacients amb càncer de mama mitjançant l’exercici, la dieta i el control de pes,

L’oncòleg  Dr. Jordi Alfaro del CST va posar de manifest  la relació entre la ingesta de fibra i de microbiota i el càncer.

Pel que fa a les taules rodones, el Dr. Pablo Gasque, coordinador de medicina esportiva de l’Ajuntament d’Alcobendas va parlar sobre la millora de la qualitat de vida dels malalts a través de programes d’activitat física i d’entrenaments pautats per equips multidisciplinaris. 

Posteriorment, la professora del Grau de Nutrició de la Universitat de Barcelona, Dra Antònia Lizárraga va presentar la relació entre el càncer i els processos intestinals durant l’activitat física. La nadadora olímpica,  Jèssica Vall, va aportar la visió de l’esportista d’elit pel que fa a dieta i activitat física i la fisioterapeuta del CST, Maria Fornieles va presentar el programa que es porta a terme a l’Hospital de Terrassa sobre activitat física en malalts en càncer de còlon i mama.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea