dilluns, 8 de març de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Una investigació feta en el Consorci Sanitari de Terrasa ha demostrat que la realització d'un programa d'exercicis físics isomètrics milloren la maduració de les fístules arteriovenoses per a hemodiàlisi.

Una investigació feta en el Consorci Sanitari de Terrasa ha demostrat que la realització d'un programa d'exercicis físics isomètrics milloren la maduració de les fístules arteriovenoses per a hemodiàlisi.L'estudi, realitzat per la Dra. Irati Tapia González adjunta al Servei de Nefrologia del Consorci Sanitari de Terrassa, ha estat publicat en la revista Clinical Kidney Journal i s'ha presentat en diversos congressos nacionals, com en la Societat Espanyola de Nefrologia (SEN) i internacionals europeus com el ERA-EDTA i Vascular Access Society (VAS).

La fístula arteriovenosa és l'accés vascular d'elecció per als pacients en hemodiàlisi. La seva maduració és de vital importància per a un correcte funcionament de la mateixa i evitar complicacions associades en aquesta població tan fràgil.

El servei d'Hemodiàlisi juntament amb el servei de Rehabilitació, han elaborat un programa d'exercicis físics isomètrics específics per a fístules en canell i en el colze que avalua l'efecte que té sobre la maduració clínica i ecogràfica d'aquestes.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea