dijous, 29 de juliol de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Un estudi liderat pel CST demostra una correlació entre casos greus de Covid i problemes neurològics persistents

Un estudi liderat pel CST demostra una correlació entre casos greus de Covid i problemes neurològics persistentsTerrassa, 28 d'abril de 2021. "Les persones que pateixen una covid-19 greu amb major afectació respiratòria després presenten més problemes neurològics". Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi liderat pel Dr. Gabriel Salazar, cap de neurologia del Consorci Sanitari de Terrassa, en el qual s’han analitzat els símptomes neurològics de llarga durada que pateixen els pacients que han hagut de ser ingressats a l’UCI

Segons declaracions de Salazar, hi ha una correlació directa entre els pacients amb afectació respiratòria i les manifestacions neurològiques persistents. El 61’4% de les persones que han participat en l’estudi han mostrat una alteració neurològica durant la fase aguda de la malaltia, i al cap de sis mesos de rebre l’alta, encara pateixen alguna complicació associada, però en la majoria dels casos, aquests trastorns desapareixen quan se supera el mig any, per la qual cosa tot indica que la covid-19 no afectaria el sistema nerviós central ni perifèric.

Les complicacions més habituals han estat: trastorns d’atenció, pèrdua del gust i l’olfacte, migranyes o síndrome posttraumàtic.

No obstant això, en la majoria dels casos, aquests trastorns desapareixen quan se superen els sis mesos, de manera que “tots els resultats indiquen que la covid-19 no afectaria el sistema nerviós central ni perifèric”, asseguren els investigadors.

Aquest estudi, publicat a la revista especialitzada de medicina Journal of Behavioral an Brain Science,.ha estat elaborat pel Consorci Sanitari de Terrassa, conjuntament amb  la Fundación de Investigación HM Hospitales i l’Hospital HM Delfos.


(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea