dilluns, 17 de desembre de 2018
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Terrassa posarà en marxa el primer 'living lab' sociosanitari de Catalunya

Terrassa posarà en marxa el primer 'living lab' sociosanitari de Catalunya

 

16 d’octubre de 2017. L'Ajuntament de Terrassa ha anunciat que ha aconseguit una part del finançament europeu necessari per desenvolupar el primer 'líving lab' sociosanitari de Catalunya.

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) anomenat Health Care Innovation Lab Orbital 40 de Terrassa ha començat a caminar, però ho ha fet "a mig gas". Així ho ha explicat Manel Balcells, assessor d'R+D+i i membre de la direcció del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i del Comissionat de Salut de Leitat.

Es tracta d'un dels eixos principals del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) anomenat Health Care Innovation Lab Orbital 40, que pretén millorar la qualitat de vida dels pacients fràgils i els que pateixen malalties cròniques. Els responsables d'aquesta projecte han explicat que per ara Europa només ha accedit a finançar la meitat de la iniciativa, el que suposa 2,3 MEUR.

Balcells ha recordat que el pressupost global del projecte està xifrat en els 4,6 MEUR i que després d'una llarga espera, Europa finalment ha accedit a cedir 2,3 MEUR. "Estem una mica insatisfets", ha assegurat Balcells que ha comentat que estan a l'espera que es resolguin les al·legacions que han presentat. "Encara tenim il·lusió perquè es tinguin en compte les iniciatives que no s'han aprovat", ha indicat el responsable del CST que ha insistit que si finalment la resposta és negativa "començarà un projecte que tampoc està malament".

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea