dijous, 29 de juliol de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

El projecte NAUTILUS escollit per la Marató de TV3

El projecte NAUTILUS escollit per la Marató de TV3


Terrassa, 14 de juny de 2021. El projecte NAUTILUS presentat pel grup de recerca Cervell Cognició i Conducta de la Fundació Joan Costa Roma - Consorci Sanitari de Terrassa, que lidera la Dra. Maite Garolera ha estat seleccionat com un dels projectes finançats per la Marató de TV3 d’enguany dedicada a la COVID-19.

La Fundació La Marató va rebre 229 projectes candidats a rebre finançament. Després de les valoracions, han estat 36 els projectes de recerca, impulsats per 98 equips d’investigació, que rebran el finançament d’aquesta edició, 13.864.073 €, entre ells, el projecte NAUTILUS. En aquesta edició, i de forma extraordinària, la Fundació La Marató ha avançat i accelerat el procés d’adjudicació de fons recaptats. L’emergència sanitària provocada per la pandèmia, i la urgència per conèixer el nou coronavirus, la manera de prevenir-lo, diagnosticar-lo i tractar-lo, ha accelerat l’estudi dels projectes presentats.

NAUTILUS pretén estudiar les afectacions cognitives, emocionals, funcionals i de connectivitat cerebral produïdes per la malaltia, seqüeles que limiten la qualitat de vida dels pacients que l’han patit. En l’estudi també participen la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest projecte coordinarà  fins a 22 hospitals públics per avaluar més de 400 malalts. Les dades recollides s’analitzaran mitjançant intel·ligència artificial per determinar quins són els factors més rellevants, determinants de les falles cognitives associades a la malaltia. Aquest estudi vol ajudar a entendre millor la COVID-19 i trobar tractaments adients pels pacients que la pateixen.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea