dilluns, 8 de març de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

El projecte DISFAP, iniciat al CAP Terrassa Est, rep una beca al millor projecte d’investigació sobre disfàgia

El projecte DISFAP, iniciat al CAP Terrassa Est, rep una beca al millor projecte d’investigació sobre disfàgia


Terrassa, 1 de juny de 2019 – El passat 1 de juny el projecte DISFAP,  iniciat al CAP Terrassa Est, va ser guardonat amb la Beca d’Investigació LACTALIS/SENPE/FUNDACIÓN SENPE 2019 al millor projecte d’investigació sobre disfàgia en l’àmbit hospitalari, sociosanitari o domiciliari.

La Dra. Laura Pérez Campos, metgessa de família al CAP Terrassa Est, va recollir el premi en nom de tot el grup de treball de disfàgia al Congrés SENPE 2019 (Sociedad Española de Nutrición Clínica y Metabolismo), que es va celebrar a Santiago de Compostela.

El projecte DISFAP (Abordatge de la disfàgia orofaríngea a Atenció Primària) és un projecte multidisciplinari en el que intervenen diferents especialitats (medicina de família, infermeria, geriatria, logopèdia, farmàcia i dietètica-nutrició) i que té per objectiu incrementar la detecció precoç de la disfàgia orofaríngea (DO) a l’Atenció Primària i fer  una intervenció específica al pacient amb DO per evitar broncoaspiració, desnutrició i adaptar millor les formes farmacèutiques dels tractaments.

S’ha iniciat una prova pilot del projecte DISFAP al CAP Terrassa Est i de cara al 2020 es farà un desplegament progressiu del projecte a tots els centres d’Atenció Primària del Consorci Sanitari de Terrassa.

El projecte l’han dut a terme la Dra. Laura Pérez Campos; el Dr. Camilo Fernández Martínez, metge de família al CAP Terrassa Est; la Sra. Sílvia del Rey Vito, infermera del CAP Terrassa Est; la Sra. Àngels Martínez Forte, infermera del CAP Terrassa Est; la Sra. Mariona Roca Andreu, farmacèutica al Servei de Farmàcia Integral de l’Hospital de Terrassa;  la Sra. Isabel Cots Seignot, dietista-nutricionista al Servei de Farmàcia Integral de l’Hospital de Terrassa; la Dra. Mercè Capo, geriatra al Servei de Geriatria de l’Hospital de Terrassa; i la Sra. Montserrat Quero Cantarero, logopeda al Servei de Geriatria de l’Hospital de Terrassa.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea