diumenge, 20 de setembre de 2020
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

El Consorci Sanitari de Terrassa presenta el Projecte HEMODINN en col·laboració amb l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

El Consorci Sanitari de Terrassa presenta el Projecte HEMODINN en col·laboració amb l’Hospital Joan XXIII de TarragonaTerrassa, 28 de juny de 2019. - El Consorci Sanitari de Terrassa (CST), juntament amb l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, impulsen el projecte de compra pública d’Hemodiàlisi Domiciliària Innovadora HEMODINN, que té per objectiu implementar un servei d’Hemodiàlisi Domiciliària per tractar i monitoritzar a distància als pacients des del seu domicili, incorporant noves tecnologies en totes les fases del procés d’hemodiàlisi.


HEMODINN és un dels 18 projectes d’innovació finançats pel Servei Català de la Salut a través del nou Programa de Compra Pública d’Innovació en Salut per entitats de la xarxa del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT), orientats a la millora de la qualitat i l’eficiència de l’atenció sanitària. Es tracta d’un programa que es vertebra en dos àmbits: 15 milions finançats pel propi sistema de Salut i 15 més provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que la UE destina per a la contractació pública de productes i serveis innovadors.


En el cas del projecte HEMODINN compta amb un pressupost d’1.112.847 € subvencionats en un 50% per fons FEDER i un 50%  a través de l’aportació de les entitats sanitàries, dels quals  802.000€ estan destinats a contractar empreses per desenvolupar les noves solucions tecnològiques, seguint el procediment establert pels processos de compra pública innovadora.


Les empreses seleccionades en el concurs de compra, desenvoluparan a través de diferents fases la nova solució en col·laboració amb els professionals dels serveis de Nefrologia. Es realitzarà un pilot per validar el correcte funcionament del nou servei utilitzant els equips d’Hemodiàlisi domiciliària transportable amb la nova plataforma de monitorització.

Avui dia, l’aposta per apropar l’assistència al domicili del pacient és un dels reptes més importants dels centres sanitaris. HEMODINN  permetrà avançar en la prestació de nous serveis de telemedicina. El Dr. Manel Ramírez de Arellano, director de l’Àmbit Mèdic i cap del servei de Nefrologia del Consorci Sanitari de Terrassa, coordina els equips d’ambdós centres que hi intervindran.


El projecte aporta molts aspectes innovadors entre els quals destaquen:

-      La millora de la tecnologia existent, oferint nous serveis complementaris associats per avançar en la prestació de l’hemodiàlisi domiciliària.

-     El desenvolupament  d’una plataforma mòbil per monitoritzar en el domicili del pacient les constants i dades clíniques clau, integrant en les  històries clíniques electròniques dels proveïdors les dades biològiques i de qualitat de vida del pacient, per facilitar el seguiment i efectivitat del tractament, així com per donar  indicacions terapèutiques o consells de salut als pacients, augmentant la seva adherència.


Es tracta doncs d’un projecte de desenvolupament experimental que combina la investigació amb l’experiència pràctica. Hi treballaran equips multidisciplinaris de professionals d’ambdós centres sanitaris catalans.


HEMODINN és un projecte integral que persegueix millorar la competitivitat, la capacitat tecnològica i la rendibilitat econòmica d’un servei vital pels pacients com és l’hemodiàlisi.
(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea