dijous, 24 de juny de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Dia mundial Salut Digestiva “Obesitat: una pandèmia en curs”

Dia mundial Salut Digestiva “Obesitat: una pandèmia en curs”

L'obesitat és un problema de salut pública: és una malaltia crònica d'origen multifactorial causant, per si mateixa, de nombroses complicacions com la diabetis, la hipertensió o la dislipèmia. La prevalença va en augment en la població infantil i afecta el 36.5% de nens entre 6-12 anys. Aquest percentatge es divideix en un 25% de sobrepès i un 10% d'obesitat. Així que l'Atenció Primària té com a objectiu promoure els hàbits de vida saludable des de la primera etapa de la vida: consumint una dieta mediterrània i realitzant un exercici regular per aconseguir mantenir la persona en normo-pes.


Com ho podem aconseguir?


- Amb un pla nutricional planificat i organitzat amb antelació a través d'un menú setmanal en el que es pugui limitar el consum de greixos saturats, equilibrar el plat entre proteïnes, hidrats de carboni, verdures i fruites senceres, augmentar el consum de llegums, prioritzar el consum de peix (blanc i blau) davant el consum de carn, assegurar el consum diari de fruites i verdures per millorar el seu trànsit intestinal, entre d’altres.

- Evitar el consum de sucres.

- Evitar el consum d'aliments processats o ultra processats.

- No prendre alcohol ja que posseeixen una gran quantitat de sucres.

- Menjar en horaris regulars i amb bons hàbits posturals (menjar assegut, a poc a poc, mastegar els aliments).

- Evitar picar entre hores aliments superflus (patates xips, llaminadures, etc).

- Augmentar la ingesta hídrica entre 1.5l -2l al dia, i no substituir-la per refrescs light o zero.

- Deixar de fumar, ja que és un factor de risc afegit.

- Fer exercici físic regular i progressiu adaptat a la persona:  uns 150 min a la setmana.

- Suport psicològic d'un professional per tal d’acompanyar i guiar al pacient en el temps i que no baixi la motivació. Aquest professional també dóna suport perquè les escoles ofereixin hàbits alimentaris saludables.


La Comissió d’Obesitat Infantil del Consorci Sanitari de Terrassa, ha posat en marxa el Programa d’Activitat Física que ofereix tallers i grups motivacionals juntament amb el seguiment continu de la infermera familiar i comunitària per portar el seguiment dels pacients que pateixen aquesta patologia.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea