dijous, 24 de juny de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple al Consorci Sanitari de Terrassa

Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple al Consorci Sanitari de Terrassa


Terrassa, 30 de maig de 2021. L'Esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central (cervell i / o medul·la) de causa no ben coneguda, però de base immunològica, de manera que es produeix un dany a la mielina que recobreix el sistema nerviós, per això és anomenada malaltia desmielinitzant. Afecta tant a persones adultes com a joves, i és més freqüent en dones.

Els neuròlegs són els encarregats del diagnòstic, tractament i seguiment de la malaltia, tot i que hi participen diversos professionals en el seu abordatge integral d'aquesta patologia que és crònica.

L'exploració neurològica, ressonància magnètica, anàlisi de sang i anàlisi del líquid cefalorraquidi (punció lumbar) permeten fer un diagnòstic amb un alt nivell de certesa.

Es coneix com la malaltia de les mil cares, ja que segons la zona del sistema nerviós afectada pot provocar diversos símptomes com ara problemes en la visió en un ull, pèrdua de força en les dues cames o visió doble.

Hi ha diferents tipus d'esclerosi múltiple sent la més freqüent la forma en brots i la menys recurrent, l'esclerosi múltiple primària progressiva.

En els últims 20-30 anys, han evolucionat els tractaments, disposant actualment de diversos tractaments que han canviat la història natural de la malaltia, i que han permès que alguns pacients estiguin lliures de malaltia "NEDA” (no evidence of disease activity).

La Unitat d'Esclerosi Múltiple del CST ha ofert 93 
tractaments ambulatoris i hospitalaris per tractar aquesta patologia i ha atès a 150 pacients afectats.


(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea