dijous, 24 de juny de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Comunicació i premsa
>

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa Filtre per any :    

Nou règim de visites a l

Nou règim de visites a l'Hospital de Terrassa i a l'Hospital de Sant Llàtzer


Coincidint amb la millora dels indicadors en relació a la COVID-19, el Consorci Sanitari de Terrassa ha actualitzat les normes d’accés de visites als hospitals CST a partir del 23 de juny(feu clic a la notícia)

(+)
El Dr. Javier Alonso, premi a la millor tesi doctoral 2020

El Dr. Javier Alonso, premi a la millor tesi doctoral 2020


Terrassa, 22 de juny de 2021. El Dr. Javier Alonso, traumatòleg del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha rebut el premi a la Millor Tesi Doctoral de Cirurgia Ortopèdica Traumatològica (COT) presentada en el transcurs de l'any 2020 titulada  "Estudi de les plàsties de Dorsal Ample i Rodó Major en les artroplàsties totals invertides  d'espatlla" que atorga anualment la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica.

(+)
En curs la segona fase de la humanització de pediatria de l’Hospital de Terrassa

En curs la segona fase de la humanització de pediatria de l’Hospital de Terrassa


Terrassa, 22 de juny de 2021. Aquesta setmana ha començat la segona fase de la Humanització de la planta de Pediatria de l’Hospital de Terrassa. Les accions previstes consisteixen en la instal·lació de vinils amb motius infantils a les portes del passadís de la planta de Pediatria, així com a les habitacions.

(+)
Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament vers les persones grans

Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament vers les persones gransEl Consorci Sanitari de Terrassa se suma al Manifest de la Taula contra el Maltractament de la Gent Gran 

(+)
El projecte NAUTILUS escollit per la Marató de TV3

El projecte NAUTILUS escollit per la Marató de TV3


Terrassa, 14 de juny de 2021. El projecte NAUTILUS presentat pel grup de recerca Cervell Cognició i Conducta de la Fundació Joan Costa Roma - Consorci Sanitari de Terrassa, que lidera la Dra. Maite Garolera ha estat seleccionat com un dels projectes finançats per la Marató de TV3 d’enguany dedicada a la COVID-19.

(+)
El Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí, Sant Cugat del Vallès i Castellbisbal (SRC) obre una exposició artística amb el títol “El Silenci”

El Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí, Sant Cugat del Vallès i Castellbisbal (SRC) obre una exposició artística amb el títol “El Silenci”Terrassa, 14 de juny de 2021. El Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí, Sant Cugat del Vallès i Castellbisbal (SRC) obre una exposició artística amb el títol “El Silenci”. La mostra és un conjunt d’expressions personals que retraten la interpretació del silenci.
(+)
Dia Europeu de la prevenció del Càncer de Pell al Consorci Sanitari de Terrassa

Dia Europeu de la prevenció del Càncer de Pell al Consorci Sanitari de Terrassa


Terrassa, 11 de juny de 2021. En els últims 20 anys, la quantitat de tumors malignes de pell detectats a les consultes, s’han incrementat més d’un 77%, probablement degut a la major conscienciació de la població envers els tumors malignes de pell i a l’envelliment de la població.

(+)
Acreditació de la Unitat Docent Multiprofessional de Pediatria del Consorci Sanitari de Terrassa

Acreditació de la Unitat Docent Multiprofessional de Pediatria del Consorci Sanitari de Terrassa


Terrassa, 11 de juny de 2021. El Ministerio de Sanidad ha resolt la reacreditació de la Unitat Docent de Pediatria a la Unitat Docent Multiprofessional de Pediatria del CST  que a partir d’ara passarà a tenir 2 places d’infermera interna resident (IIR) que s’afegeixen a les 2 de metge intern resident (MIR) que hi havia fins ara.

(+)
Dia Mundial de l

Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple al Consorci Sanitari de Terrassa


Terrassa, 30 de maig de 2021. L'Esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central (cervell i / o medul·la) de causa no ben coneguda, però de base immunològica, de manera que es produeix un dany a la mielina que recobreix el sistema nerviós, per això és anomenada malaltia desmielinitzant. Afecta tant a persones adultes com a joves, i és més freqüent en dones.


(+)
Dia mundial Salut Digestiva “Obesitat: una pandèmia en curs”

Dia mundial Salut Digestiva “Obesitat: una pandèmia en curs”


Terrassa, 29 de maig de 2021. El dia 29 de maig se celebra el Dia Mundial de la Salut Digestiva, enguany sota el lema "Obesitat: una pandèmia en curs".

(+)
Accés de visites a l

Accés de visites a l'Hospital de Terrassa i a l'Hospital de Sant Llàtzer


Terrassa, 26 de maig de 2021. Coincidint amb la millora dels indicadors en relació a la COVID-19, el Consorci Sanitari de Terrassa ha actualitzat les normes d’accés de visites als hospitals CST a partir de demà 26 de maig.

(+)
XXII Setmana sense fum al  Consorci Sanitari de Terrassa

XXII Setmana sense fum al Consorci Sanitari de Terrassa


Terrassa, 25 de maig de 2021. Des d’avui i fins el 31 de maig se celebra un any més la Setmana Sense Fum que en la seva XXII edició porta el lema “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”.

(+)
Jornada de Recerca 2021 de la Formació Sanitària Especialitzada. Acte de Comiat als Residents del Consorci Sanitari de Terrassa

Jornada de Recerca 2021 de la Formació Sanitària Especialitzada. Acte de Comiat als Residents del Consorci Sanitari de TerrassaTerrassa. 18 de maig de 2021. L’Hospital de Terrassa ha acollit un any més la Jornada de Recerca 2021 de la Formació Sanitària Especialitzada del Consorci Sanitari de Terrassa (CST).


(+)
El Consorci Sanitari de Terrassa present en el

El Consorci Sanitari de Terrassa present en el 'Mapa Next Generation Terrassa 2021'


Terrassa, 17 de maig de 2021. La Ciutat de Terrassa presenta 40 projectes englobats en 4 eixos principals per aconseguir finançament dels programes europeus Next Generation, com a principal proposta per reactivar l’economia de la ciutat i del seu àmbit d’influència, i fer un salt endavant en el nou entorn econòmic que es preveu pels propers anys.

(+)
Dia Mundial del Lupus. En què consisteix i com es tracta.

Dia Mundial del Lupus. En què consisteix i com es tracta.


Terrassa, 10 de maig de 2021. El Lupus Eritematós Sistèmic (LES) és una malaltia inflamatòria crònica d’origen autoimmune, en la que el propi cos genera anticossos contra diferents teixits de l’organisme. Es una malaltia que afecta predominantment a dones i debuta principalment en edat fèrtil (entre 20-30 anys) amb una prevalença entre 20 i 150 casos per cada 100.000 habitants.

(+)
La regidora d’accessibilitat visita l’Hospital de Terrassa

La regidora d’accessibilitat visita l’Hospital de Terrassa


Terrassa, 6 de maig de 2021. En el marc de l’adhesió al Pacte de ciutat per l’Accessibilitat Universal rubricat el passat mes de març i que té per objectiu millorar l’accessibilitat als centres sanitaris a persones amb algun tipus de discapacitat, la regidora d’accessibilitat, Mònica Polo, ha visitat l’Hospital de Terrassa.

(+)
Els mòduls exteriors del CAP Anton de Borja ja estan operatius

Els mòduls exteriors del CAP Anton de Borja ja estan operatius


Rubí, 30 d’abril de 2021 - El Consorci Sanitari de Terrassa ha posat en marxa 3 mòduls de suport davant del Centre d’Atenció Primària (CAP) Anton de Borja de Rubí per donar assistència als pacients amb sospita COVID-19 i les proves relacionades amb el seu diagnòstic.

(+)
El CST i La Vida és Xula presenten els resultats de l’ús d’un dispositiu per a la prevenció de l’alopècia en malaltes de càncer de mama

El CST i La Vida és Xula presenten els resultats de l’ús d’un dispositiu per a la prevenció de l’alopècia en malaltes de càncer de mama
Terrassa, 29 d’abril de 2021. El Servei d’Oncologia de l’Hospital de Terrassa utilitza un Dispositiu de Prevenció de l’Alopècia en malaltes amb càncer de mama des de l’abril de 2019.

(+)
Un estudi liderat pel CST demostra una correlació entre casos greus de Covid i problemes neurològics persistents

Un estudi liderat pel CST demostra una correlació entre casos greus de Covid i problemes neurològics persistentsTerrassa, 28 d'abril de 2021. "Les persones que pateixen una covid-19 greu amb major afectació respiratòria després presenten més problemes neurològics". Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi liderat pel Dr. Gabriel Salazar, cap de neurologia del Consorci Sanitari de Terrassa, en el qual s’han analitzat els símptomes neurològics de llarga durada que pateixen els pacients que han hagut de ser ingressats a l’UCI

(+)
La Diada de Sant Jordi a l

La Diada de Sant Jordi a l'Hospital de Terrassa


Terrassa, 23 d'abril de 2021. L'Hospital de Terrassa va celebrar la Diada de Sant Jordi i ho va fer amb la mateixa il·lusió de sempre però amb les mesures preventives contra la Covid ben presents per tal que fos una jornada festiva responsable i segura amb el llibre i la rosa com a grans protagonistes.

(+)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea