diumenge, 16 de juny de 2019
  
 

Innovació

 PROJECTE INFINITY

El projecte INFINITY està dissenyat per posar al mercat una solució TIC que facilita la vida independent de les persones amb Deteriorament Cognitiu Lleu, una condició que és més greu que el deteriorament cognitiu normal que arriba amb l’envelliment, però que és menys debilitant que la demència. Mitjançant el suport de la funció cognitiva, la solució no només augmenta la independència, sinó que també pot frenar la progressió del Deteriorament Cognitiu Lleu.
PROJECTE T'ACTIVA

Programa de foment de la participació ciutadana i d’altres agents del sistema d’innovació que faciliti la descoberta emprenedora de solucions als reptes de vida saludable urbana.

D’aquesta manera s’impulsarà un ecosistema innovador al voltant de solucions mòbils aplicades a la promoció de la vida saludable urbana.PROJECTE DIALCAT

En aquest moments hi ha dades epidemiològiques robustes de què els pacients amb diabetis mellitus tipus 2 (DM2) tenen entre 2-3 vegades més prevalença de deteriorament cognitiu greu i malaltia d'Alzheimer (MA) que la població no diabètica equiparada per edat. Això comporta un greu problema socio-sanitari. Aquest col·lectiu genera al sistema sanitari una despesa d’aproximadament 5.500 milions d’euros a Espanya.

Per tal d’afrontar aquest problema cal una aproximació multidisciplinària que suposarà una millora cost-eficiència i cost-benefici. En aquest sentit DIALCAT planteja un abordatge integral que inclou recerca clínica observacional, un estudi pilot d’intervenció per tal de millorar el control metabòlic que inclou el desenvolupament i validació d’un dispensador electrònic que garanteix i monitoritza l’adherència al tractament mèdic i les condicions de salut dels malalts. Aquest nou abordatge involucra a tots els actors relacionats (clínics, cuidadors, pacients i farmacèutics) i té com objectiu final retardar al màxim l’aparició de MA amb el retorn social i econòmic que això comporta pel CATSalut.

 

 

PROJECTE NANONAFRES

Estudis Pre-clínics i Assajos Clínics per a l’aplicació de nano vesícules de factor de creixement epidèrmic (EGF) per via tòpica a pacients que presenten úlceres per insuficiència venosa crònica de llarga evolució per facilitar l’epitelització i el tancament de l’úlcera.

 

 

 

 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea